Zomerwedstrijd: portretteer jouw Meetjeslandse ‘toekomstboom’

  • 17 juni 2020

Natuurpunt lanceert een fotowedstrijd rond monumentale bomen in het Meetjesland. Het idee ontstond naar aanleiding van de zoektocht naar monumentale bomen voor de reizende fototentoonstelling ‘Diepgeworteld Meetjeslands erfgoed’. Tijdens het fotograferen van monumentale bomen viel het Natuurpunt op dat relatief weinig Meetjeslandse bomen de mogelijkheid hebben of krijgen om monumentaal te worden

Daar wilde de vereniging iets aan doen en daarom startte ze begin dit jaar met het project ‘toekomstbomen voor het Meetjesland’. “Het is de bedoeling om bomen op schoolpleinen, in straten en parken te hebben die alle kansen krijgen om oud te worden,” zegt Frederik Lapeirre, coördinator van het project.

“We merken dat het thema bomen gevoelig ligt bij de bevolking. Daarom gaan we deze zomer op zoek naar foto’s van imposante bomen in het Meetjesland. Welke boom is voor jou indrukwekkend? En hoe portretteer je hem? Iedereen kan deelnemen!” De winnaar krijgt van zijn foto een professioneel afgedrukt exemplaar op groot formaat, maar de foto reist eerst nog mee met de tentoonstelling ‘Diepgeworteld Meetjeslands erfgoed’.

Bezorg je beste foto(’s) van een toekomstboom of monumentale boom vóór 31 augustus. Alle informatie om deel te nemen of meer info via toekomstboom@npmeetjesland.be.

Het project wordt overigens financieel ondersteund door het Regionaal Landschap Meetjesland.