Wegenwerken in Wachtebeke

  • 12 mei 2020

In Wachtebeke staan de komende wegenwerken op de planning:

Heraanleg doortocht N449 in Wachtebeke Dorp

De heraanleg van de doortocht van de N449 in Wachtebeke impliceert werken van de nutsmaatschappijen. Deze werken zijn vrij ingrijpend en werden in 3 fasen opgedeeld.

Fase 1, waarbij de Meersstraat (tussen Dorp en de Overledebrug) werd aangepakt, is tijdig afgewerkt.

Op maandag 11 mei ging fase 2 van start. De werken schuiven hierbij verder op naar het Dorp, de Godshuisstraat en de Lindestraat tot aan het kruispunt met Molenhoek (de Meersstraat blijft nog afgesloten). 

Door deze werkzaamheden is er een verkeersomleiding uitgestippeld via de N70/R4. Ook lokaal leiden we het verkeer om via de Merelstraat, de Groenstraat, Walderdonk, de Stationsstraat en het Axelsvaardeken. Volg hiervoor de aanduidingen via de verkeersborden. Fietsers volgen een omleiding via de Kerkstraat. Het woonzorgcentrum De Mey blijft bereikbaar via een tijdelijke doorsteek in de Reepstraat.

Vanwege deze wegenwerken is er in het Dorp enkel eenrichtingsverkeer (richting Sint-Kruis-Winkel) mogelijk. Eveneens worden de Godshuisstraat, Lindestraat en een stuk van Molenhoek afgesloten.

Het openbaar vervoer wordt ook omgeleid, voor verdere info verwijzen we door naar de website van De Lijn.

Alle handelaars in het Dorp blijven bereikbaar.

We verwachten dat deze werken, zonder eventueel weerverlet, zo’n 40 werkdagen in beslag zullen nemen.

Wanneer fase 2 is afgewerkt gaat de aannemer voor fase 3 aan de slag in Smishoek en Rechtstro en wordt ook het kruispunt met de Stationsstraat en het Dorp aangepakt.

We danken jullie voor jullie begrip en medewerking.