WachtebekeRenoveert

Renovatie van je woning is een opdracht waar nogal wat mensen tegenop zien. Nochtans verhogen renovatiewerken het comfort en de waarde van je woning, en kan je bovendien heel wat energie – en dus ook euro’s! – besparen.

De gemeente Wachtebeke en de Provincie Oost-Vlaanderen willen met de steun van de Vlaamse overheid particulieren een helpende hand reiken om te BENOveren. Beter renoveren dus, met hogere ambities op het vlak van energieprestaties en met de diverse renovatiestappen in de meest logische volgorde.

Als inwoner van Wachtebeke kan je door deze samenwerking gratis renovatieadvies aan huis krijgen. Een deskundige van het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen maakt samen met jou de huidige staat van je woning op en ontwikkelt een stappenplan om je woning klaar te maken voor de toekomst. Wat zijn voor jouw woning duurzame en betaalbare oplossingen op vlak van isolatie, verwarming, ventilatie enz.? Na het bezoek ontvang je een uitgebreid adviesverslag met alle informatie op maat van jouw woning.

Als je dit wenst, kan je vervolgens ook gratis deskundige begeleiding krijgen. Onze vakspecialist zoekt naar aannemers, vraagt voor jou offertes op en is thuis in het aanvragen van premies. Door met vele buurtbewoners tegelijk te renoveren, kan je in sommige gevallen zelfs van goedkopere prijzen genieten.

Geïnteresseerd om mee te doen?

Inschrijven kan eenvoudig online op www.bouwwijs.be. Na inschrijving ontvang je de uitnodiging om te registreren in het portaal waar je gevraagd wordt ter voorbereiding van het adviesbezoek al bepaalde gegevens over je woning, energieverbruik etc. in te vullen.

Na inschrijving mag je een telefoontje verwachten van Woonwijzer Meetjesland om het bezoek van de renovatieadviseur bij jou thuis te plannen op een moment dat voor jou past.

Meer informatie?

In deze bijlage lees je meer over het project: pdf bestandInfo Wachtebeke renoveert!.pdf (770 kB)

Je kan je vragen ook stellen aan het steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen, via mail dubo@oost-vlaanderen.be of via het nummer 09 267 78 49 (op maandag, dinsdag en vrijdag) of 09 267 78 07 (op woensdag en donderdag).

 

Wachtebeke renoveert

Openingsuren

Intergemeentelijke omgevingsambtenaar
IDM
Zelebaan 42
9160 Lokeren
België
09:00 - 18:00
Enkel op afspraak
Gesloten
Gesloten
09:00 - 18:00
Enkel op afspraak
09:00 - 18:00
Enkel op afspraak
09:00 - 18:00
Enkel op afspraak
09:00 - 18:00
Enkel op afspraak