Dag van de Jeugdbeweging

Waarom?

Meer dan 250 000 jongeren gaan elke week naar een jeugdbeweging. Ze brengen er hun vrije tijd door en maken er vrienden voor het leven. Dat willen we met deze feestdag vieren! We zetten graag alle jeugdbewegingen in de kijker en dit voor verschillende rederenen:

  • Jeugdbewegingen bieden het hele jaar rond een werking aan kinderen en jongeren, met het zomerkamp als hoogtepunt!
  • Jeugdbewegingen bieden een model aan waar je verschillende leeftijdsgroepen doorloopt en tot slot je kan inzetten als leid(st)er.
  • Spel, groep, groei en ontplooiing staan centraal! Je doet er heel wat ervaring op, die je je hele leven blijft meedragen.
  • De eindverantwoordelijkheid van een groep ligt bij jongeren zelf. Een jeugdbeweging is niet alleen voor jeugd, maar ook door jeugd!
  • De jeugdverenigingen willen zich tonen aan de buitenwereld om ook de jongeren die niet aangesloten zijn bij een jeugdbeweging warm te maken.

We willen de vele leiders en leidsters die Wachtebeke telt bedanken voor hun vrijwillige inzet, het hele jaar door!

Hoe?

We komen als jeugdbewegingen gezamenlijk naar buiten. Acties worden zoveel mogelijk samen met andere jeugdbewegingen georganiseerd. Vaak in samenwerking met de jeugddienst, de jeugdraad, scholen... Die dag dragen we trots ons uniform om de jeugdbewegingen en iedereen die lid is in de kijker te zetten.

Volgende editie?

Dag van de Jeugdbeweging gaat altijd door op vrijdag de week voordat de herfstvakantie begint (dus niet de laatste vrijdag voor de herfstvakantie). 
Dit jaar gaat de Dag van de Jeugdbeweging dus door op vrijdag 23 oktober 2020.

Vorige edities?

Leuke foto's van onze vorige edities kan je vinden op de facebookpagina van de jeugddienst.

 

 

Openingsuren

Jeugddienst
Dr. J. Persynplein 6
9185 Wachtebeke
België
08:30 - 12:30
13:00 - 17:00
Gesloten
08:30 - 12:30
13:00 - 17:00
Gesloten
Gesloten
Gesloten
13:00 - 16:00