Provinciaal domein Puyenbroeck ondersteunt verenigingsleven

  • 6 oktober 2020

De Oost-Vlaamse provinciale domeinen willen de cultuursector en het verenigingsleven in de regio een duwtje in de rug geven.

Externe organisatoren kunnen tot en met 31 december gratis of aan een heel laag tarief gebruik maken van de infrastructuur van de domeinen bij het organiseren van evenementen en activiteiten.

Het provinciebestuur mikt met dit initiatief enerzijds op professionele organisatoren die ruime zalen of terreinen in een leuke omgeving zoeken voor hun kleinschalige evenementen. Anderzijds kunnen de locaties ook een oplossing bieden aan lokale sport-, jeugd- en cultuurverenigingen voor een spaghetti-avond, vergadering of activiteit waar nu niet genoeg ruimte voor is.

"De cultuursector en het verenigingsleven zijn hard getroffen door de coronacrisis. Theatergezelschappen, hobbyclubs, concertorganisatoren ... Het is maar een greep uit het lijstje van verenigingen en mensen die de laatste maanden hun activiteiten gedeeltelijk of volledig moesten stopzetten. We hopen met het provinciebestuur een klein verschil te maken door onze zalen en terreinen heel toegankelijk te maken", gedeputeerde Annemie Charlier, bevoegd voor Recreatiedomeinen.

Het gaat onder andere om de evenemententent in Puyenbroeck (Wachtebeke). Commerciële organisatoren betalen tot het einde van het jaar het laagste tarief. Niet-commerciële organisatoren betalen, afhankelijk van de locatie, niets of een kleine bijdrage. Ook evenementen tot eind december die al geboekt waren, genieten van dezelfde voorwaarden.

Een zaal of terrein boeken?

Geïnteresseerden nemen contact op met het recreatiedomein Puyenbroeck via 09 342 42 42 of via puyenbroeck@oost-vlaanderen.be