Paddenstoelenwandeling Heidebos

  • 9 oktober 2020

Dit najaar organiseert Natuurpunt opnieuw een paddenstoelenwandeling in het Heidebos. Geen gegidste zoals de andere jaren, maar een vrije wandeling. Groot en klein kan hierbij zelf op zoek gaan naar paddenstoelen wanneer het best uitkomt.

Op de groene wandeling kom je de hele maand oktober op verschillende plaatsen infobordjes tegen over paddenstoelen. Zo ontdek je al wandelend dat er paddenstoelen bestaan in vele formaten en kleuren. Sommige hebben grappige namen, andere hebben enkel een moeilijke naam. Hou er wel rekening mee dat paddenstoelen vergankelijk zijn. Sommige zie je slechts enkele dagen. Dat maakt ze net zo mysterieus. Natuurpunt zal de bordjes langs het traject zo veel mogelijk tijdig verplaatsen, maar soms zal je een bordje vinden, waar de paddenstoel al weg is.

Op enkele bordjes ontdekken kinderen een speciaal opdrachtje voor hen. Dit maakt de wandeling ook voor kinderen extra aantrekkelijk.

Pluk zeker geen paddenstoelen om de onderkant te bekijken. Breng gewoon een spiegeltje mee. Veel handiger en zo kan iedereen na jou er ook nog van genieten. 

Als er in de loop van oktober opeens nachtvorst komt, verdwijnen de meeste paddenstoelen. Hou daar rekening mee. In het bos is er wel altijd wat te beleven. Geniet in elk geval van de geuren en kleuren die de herfst met zich meebrengt.

Wanneer: oktober
Waar: vanaf parking 1 van het Heidebos  
Meebrengen: spiegeltje
Opmerking: honden worden op deze wandeling niet toegelaten