Nieuws

  • 26 februari 2020
Doe mee aan de grote lenteschoonmaak

Jaarlijkse zwerfvuilactie

Op 14 maart organiseert de gemeente, samen met IDM, haar jaarlijkse zwerfvuilactie. Het ideale moment om met je gezin, buren of vrienden tijdens een gezonde wandeling mee te werken aan een proper Wachtebeke!
afbraak frituur Silo
  • 25 februari 2020

Afbraak frituur Silo

Maandagmorgen begon de aannemer met de sloop van de frituur die grenst aan het gemeentehuis.
we share music
  • 18 februari 2020

We Share Music

Gent Festival van Vlaanderen organiseert samen met de Wachtebeekse Ouderenadviesraad, het OCMW en het Cultuurhuis 'We Share Music' met als thema ‘Summertime’.
groene container wat mag er wel en niet in
  • 11 februari 2020

Plastic zakjes niet toegelaten in groene bak

Plastic zakjes zijn niet toegelaten in je groene container, zelfs niet als deze het label ‘composteerbaar’ dragen. Je mag deze zakjes wel thuis in je keuken of berging gebruiken om je groenafval in te verzamelen, maar in geen geval mag je deze in de GFT-bak gebruiken.  
Logo Wachtebeke
  • 21 februari 2020

Wachtebeke vraagt om uitbreiding spoorlijn Gent-Zelzate

Op de gemeenteraad van 20 februari werd door raadslid Guy Bral de motie voor behoud van subsidies voor de treinverbinding Gent Dampoort – Zelzate – Terneuzen (lijn 204) ingediend. Deze motie werd met eenparigheid van stemmen goedgekeurd.
Professor Willems
  • 18 februari 2020

Lezing klimaatadaptatie en water

Prof. Dr. Ir. Patrick Willems geeft een boeiende en heldere lezing over klimaatadaptatie en water Klimaatadaptatie is het proces waardoor samenlevingen de kwetsbaarheid voor klimaatsverandering verminderen of waardoor ze profiteren van de kansen die een veranderend klimaat biedt.
logo ibz
  • 11 februari 2020

Eén keuzemenu voor de twee noodnummers vanaf 11 februari

Op 11 februari, op de 112-dag, voert België een keuzemenu in voor de noodnummers 112 en 101. In een noodsituatie kan je zowel 112 als 101 bellen om één van de drie hulpdiensten (brandweer, ambulance of politie) te bereiken.
poster digitaal loket
  • 21 februari 2020

Maak gebruik van ons digitaal loket

Heeft een burger een document van dienst burgerzaken nodig? Via het automatisch digitaal loket van onze dienst burgerzaken krijgt de burger het gevraagde document binnen enkele minuutjes in zijn of haar mailbox.
pad die weg oversteekt
  • 18 februari 2020

Paddenoverzet

Padden, kikkers en salamanders ontwaken massaal uit hun winterslaap, de grote paddentrek is begonnen.
eendje met jachtgeweer
  • 10 februari 2020

Zorg dat je tuin geen speelterrein voor jagers wordt

In Vlaanderen zijn heel wat privéterreinen als jachtgebied ingekleurd. Vaak zonder toestemming of medeweten van de eigenaar, én met alle risico’s van dien. Wil jij weten of jouw tuin, bos of weiland als jachtgebied gebruikt wordt en hoe je daar verandering in brengt?