Nieuws

  • 3 juli 2020
Waterloop de Langelede met op de voorgrond een bloembak.

Fiets- en wandeltocht in de wijk Langelede-Sluize

Fietstocht Wijkplatform Langelede-Sluize organiseert een fietstocht met bijhorende verkiezing van de 'mooiste voortuin'. Je kan hierbij kiezen uit enkele genomineerde voortuintjes. Deze kan je herkennen aan een volgnummer dat in de voortuintjes zal staan.
Woonzorgcentrum De Mey ingang
  • 1 juli 2020

WZC De Mey laat vanaf 6 juli opnieuw meer bezoek toe.

WZC De Mey laat vanaf 6 juli opnieuw meer bezoek toe, maar er gelden nog steeds bepaalde veiligheidsrichtlijnen. Zo is het bezoek op de kamer beperkt tot één persoon per dag per bewoner, en moeten alle bezoekers zich tussen 14 en 14u30 aanmelden en registeren.
korte keten
  • 29 juni 2020

Beleef, geniet en proef de hele zomer lang Korte Keten

Zoek het niet te ver. Smul van lekkere hoeve- en streekproducten en verken elk verkooppunt in je buurt: de hoevewinkel, boerenmarkt, zelfpluktuin, webshop …  Ontdek van 6 juni tot 30 september 2020 #klimaatgezonde activiteiten in Wachtebeke op Korte Keten in Oost-Vlaanderen.
Eikenprocessierups
  • 23 juni 2020

Inventarisatie eikenprocessierupsen

Heb je een nest gespot, laat het ons weten!  
Arts houdt speelgoed hart vast
  • 1 juli 2020

Ben jij al geregistreerd als donor?

Een donor schenkt na zijn of haar overlijden een gezond orgaan of ander lichaamsmateriaal aan iemand die een falend orgaan heeft of ander lichaamsmateriaal nodig heeft en opgegeven werd voor transplantatie.
Boek in het gras
  • 26 juni 2020

Breng je uitgeleende werken terug naar de bib

Tijdens de lange coronasluiting hebben we de inleverdatum van je uitgeleende materialen aangepast en aangepast en nóg eens aangepast. Maar oef, de Bib is nu al twee weken terug open, je kan dus weer bij ons langskomen!
Vrouw wandelt in natuur en voert opdrachten uit
  • 18 juni 2020

Nieuwe wandelroute in Puyenbroeck brengt bezoekers tot rust

Midden juni opende het Opkikkerpad in het provinciaal domein Puyenbroeck.
wcd
  • 30 juni 2020

World Cleanup Day

Omdat de zwerfvuilactie in het voorjaar werd geannuleerd neemt Wachtebeke op 19 september 2020 deel aan de wereldwijde zwerfvuilactie World Cleanup Day!  Het ideale moment om met je gezin, buren of vrienden tijdens een gezonde wandeling mee te
Windmolen
  • 25 juni 2020

'Repoweren' bestaande windturbines

Storm is een Vlaamse windparkontwikkelaar gespecialiseerd in het ontwerp en de exploitatie van windturbineparken. Storm heeft 15 windparken in gebruik verspreid over heel Vlaanderen. Die windparken voorzien samen in het jaarlijkse energieverbruik van 66.600 gezinnen.
meisje kijkt omhoog
  • 18 juni 2020

Wereldvluchtelingendag 20 juni 2020

Op Wereldvluchtelingendag is er wereldwijde aandacht voor het lot van vluchtelingen.