Nieuws

  • 20 november 2020
#MissieMinder

#MissieMinder

Op 27 november 2020 organiseert MOS (Milieu Op School) de gloednieuwe actiedag #MissieMinder, die leerlingen laat kennismaken met de Piraminder.
Kerk in de stijgers
  • 19 november 2020

Restauratie buitenwerk Catharinakerk

Onlangs zijn we gestart met enkele ingrijpende restauratiewerken aan de Catharinakerk in ons dorp. Deze werken vinden plaats aan de buitenkant van het gebouw, vandaar dat de hele kerk in de steigers staat.
Kippen in de tuin
  • 17 november 2020

Ophokplicht pluimvee

Drie wilde vogels die verbleven in een vogelopvangcentrum in Oostende werden positief getest op het vogelgriepvirus. 
wegenwerken
  • 12 november 2020

hinder Overslagdijk

Volgens de huidige planning start aannemer Raemdonck B.V.B.A. op 25 november met het herstel van enkele betonvakken ter hoogte van Overslagdijk 33-50A.
Klimaatgezond Wachtebeke
  • 17 november 2020

Infoavond zonnepanelen

Samen met energiecoöperatie Energent en intercommunale Veneco plaatst de gemeente Wachtebeke zonnepanelen op een deel van haar overheidsdaken. Wil je weten hoe dit precies verloopt en misschien zelf investeren in deze panelen, volg dan onze digitale infoavond op donderdag 10 december om 19h30.
Twee handen geven elkaar een papier door via twee computerschermen
  • 13 november 2020

Burgerzaken 24/24u tot je dienst

Wist je dat je via onze website vanuit je huis officiële bevolkingsattesten kan aanvragen en deze bijna onmiddellijk in je mailbox ontvangt?
Foto wandelnetwerk waasland
  • 12 november 2020

Wandelknooppunten netwerk in Wachtebeke

Sinds kort kan je in Wachtebeke en buurgemeenten ook wandelen via de wandelknooppunten.  Er zijn 2 nieuwe wandelnetwerken in het Waasland: ‘Moervaartvallei’ en ‘Grenspark Groot Saeftinghe’, samen goed voor 420 kilometer stapplezier. Je kan via de website: 
Dorre mais
  • 17 november 2020

Tegemoetkoming in schade aangericht door rampen

Het besluit van de Vlaamse Regering van 30 oktober 2020 over de tegemoetkoming in de schade die aangericht is door rampen in het Vlaamse
Iemand die werkt aan laptop
  • 12 november 2020

Vacature stafmedewerker

Wil jij graag mee je schouders zetten onder ons lokaal bestuur op het vlak van beleid en organisatie? Ben je een vlotte teamspeler met zorg voor integriteit en klantgerichtheid?
Bomen en struiken worden omgehakt langsheen de weg
  • 10 november 2020

Hakhoutbeheer langs gewest- en snelwegen

Deze winterperiode (1 november - 15 maart) voert het Agentschap Wegen en Verkeer hakhoutbeheer uit langs de gewestwegen, autosnelwegen en waterwegen (bv. Moervaart). Dan verloopt de sapstroom trager en zijn de bomen minder kwetsbaar.