Woonzorgcentrum De Mey

Vanaf donderdag 29 oktober aangepaste bezoekregeling:

  • De bewoner mag nog van 1 nauw contact bezoek krijgen. Deze persoon draagt ten allen tijde een mondneusmasker en past de hygiënemaatregelen strikt toe. 
  • De bewoner mag hiernaast ook nog bezoek krijgen van 1 sociaal contact. Deze persoon draagt ook ten allen tijde een mondneusmasker, respecteert de afstandsregels en past de hygiënemaatregelen strikt toe. Dit sociaal contact kan om de 2 weken wijzigen maar gedurende die twee weken blijft dit dezelfde persoon.
  • Aan de balie zal een registratieformulier bijgehouden worden waarin de namen van het nauw contact en het sociaal contact opgenomen worden. Gelieve de namen door te geven en met dank voor uw begrip wanneer gevraagd zou kunnen worden om je te identificeren.
  • Aan de bewoners waarvoor dit mogelijk is, vragen we om eveneens een mondneusmasker te dragen wanneer er bezoek is. Dit masker kan door de bezoeker of door de bewoner gevraagd worden op de verpleegpost. Na het bezoek kan de bewoner dit masker weggooien in de vuilbak op de kamer.
  • We benadrukken nogmaals dat het niet toegestaan is aan het bezoek om zich tussen de andere bewoners te begeven. Het bezoek gaat direct naar de kamer en van daar direct naar buiten. Aan het personeel kan gevraagd worden om, indien nodig, de bewoner naar de kamer of naar de leefruimte te brengen. Ten allen tijden worden de afstandsregels t.o.v. de andere bewoners gerespecteerd.
  • De rokersruimte is verboden voor bezoekers.

 

We beseffen dat deze beperkingen niet fijn zijn.

Van zodra cijfers het toelaten, zullen we onze bezoekregeling terug versoepelen. Maar nu moet het strenger én veiliger, omdat we de meest kwetsbaren in onze maatschappij moeten beschermen!

WZC De Mey in het kort

WZC De Mey beschikt over 75 kamers, verdeeld over drie leefgroepen, waaronder een gesloten leefgroep voor 15 bewoners met dementie ('De Meymering') en 2 open afdelingen ('De Klaproos' en 'De Linde') voor elk 30 residenten. 

Het beschikt ook over een polyvalente zaal met cafetaria, die dagelijks geopend is van 14u tot 17u en op zon- en feestdagen van 14u30 tot 17u30.

Opname ?

Wij richten ons naar bewoners met hoge zorgbehoeften die ondanks maximale thuiszorg niet meer thuis kunnen functioneren. Onze opnamevantwoordelijke onderzoekt elke aanvraag individueel.

Contact:

Evelien Verheughe

oud rusthuisgebouw
Godshuisstraat 13
9185 Wachtebeke
tel. 09 342 62 71
e-mail: evelien.verheughe@wachtebeke.be

Dagprijs WZC Tehuis De Mey: € 57,15 (vanaf 1 januari 2020). We rekenen geen supplementen aan.

Maaltijden

Alle maaltijden worden bereid in onze modern ingerichte keuken onder de vakkundige leiding van een gediplomeerde kok en haar medewerkers, die garant staan voor gevarieerde maaltijden en dieetmaaltijden.

Activiteiten

Onder leiding van een ergotherapeut of animator worden geregeld ontspanningsactiviteiten aangeboden. Om de drie maanden worden alle activiteiten gebundeld in 't Meyklokje.

Voorzieningen

Het woonzorgcentrum beschikt over een kapel, een gezellige cafetaria waar je elke namiddag terecht kan, verschillende zithoekjes, badkamer met  hoog - laag bad, een kapsalon, twee liften, enz.  Aan de leefruimte voor bewoners met dementie is er een binnentuin en wandelgang voorzien.  We beschikken over een eigen wasserij.

Rondom het WZC ligt een mooie tuin met aangelegde wandelwegen en rustbanken, waar het aangenaam vertoeven is. Ook onze bejaardenwoningen (assistentiewoningen) zijn hierin geïntegreerd.

Naast ons woonzorgcentrum, is er ook een aanbod op de privémarkt

 

Openingsuren balie

Balie Woonzorgcentrum De Mey
Godshuisstraat 13
9185 Wachtebeke
België
09 342 62 82
08:00 - 12:30
13:00 - 17:00
Gesloten
Gesloten
08:00 - 12:30
13:00 - 17:00
08:00 - 12:30
13:00 - 17:00
08:00 - 12:30
13:00 - 17:00
08:00 - 12:30
13:00 - 17:00
Woonzorgcentrum De Mey ingang
Woonzorgcentrum De Mey vooraanzicht