Hondenlosloopzone Kloosterbos

  • 6 maart 2020

De hondenlosloopzone in het Kloosterbos is er al een tijdje. Enkel op deze plek mogen honden loslopen, in het overige deel van het Kloosterbos is dit niet toegelaten. In het bos mogen de honden wel aangelijnd wandelen met hun baasje.
  
De hondenlosloopzone is 2000 m² groot, afgesloten met schapendraad en voorzien van een klappoortje. Naast de hondenlosloopzone heeft de gemeente een vuilbak geplaatst die tijdig geledigd wordt.
 
Alle honden met baasjes zijn welkom op de losloopzone – groot en klein. Je weet zelf of jouw viervoeter los kan met andere honden erbij. Een hond los laten lopen (zelfs in deze zone) kan je ook alleen maar doen als de hond goed kan luisteren naar de bevelen van zijn baasje.
  
Een paar keer per jaar wordt de zone gemaaid, bramenstruweel en kleine struiken blijven wel in de zone aanwezig, maar worden in toom gehouden.
Het is geen grasvlakte zoals in een park, vandaar dat het voor sommige mensen rommelig lijkt en soms moeilijk toegankelijk is. Het is wel een speelplek voor de hond.