Een waterscan voor jouw landbouwbedrijf

  • 14 oktober 2020

Heeft je landbouwbedrijf de voorbije zomers geleden door de droogte? Wens je je te wapenen tegen een tekort aan water? Schrijf je in voor een digitaal infomoment op 28 oktober om 19u30. Je ontdekt er alles over de meerwaarde van een waterscan voor je bedrijf en de werking van het Waterportaal.

Gratis waterscan

Het departement Landbouw en Visserij biedt gratis waterscans aan voor land- en tuinbouwbedrijven. Deze waterscans worden samen met nog 12 andere modules gratis aangeboden in het kader van de KRATOS-maatregel.

Uitgebreide informatie over dit aanbod

Wat houdt een waterscan in?

Wanneer je je aanmeldt, komt een expert bij je thuis langs. Hij maakt een waterbalans op van je bedrijf en geeft een inschatting van de hoeveelheid water je bedrijf jaarlijks nodig heeft en van welke kwaliteit. De expert bekijkt tevens de benodigde watercapaciteit om periodes van watertekort of droogte te overbruggen en welke waterbronnen hiervoor in aanmerking komen. Verder maakt hij een overzicht van de mogelijke maatregelen om (grond)water te besparen en te hergebruiken.

Inschrijven voor een waterscan

Ben je overtuigd? Aarzel niet en schrijf je vandaag nog in voor een gratis waterscan via het E-loket.

Heb je vragen, stel ze gerust via kratos@lv.vlaanderen.be of 02 552 74 21.

Kom je niet meer in aanmerking voor een gratis waterscan, dan kan je een betaalde scan aanvragen bij Waterportaal per mail (info@waterportaal.be) of per telefoon (09 381 86 85).

Uitgebreide informatie

Infomoment

Wens je meer info over de waterscans en de werking van Waterportaal, neem dan deel aan het infomoment op 28 oktober 2020 om 19.30 u via Facebook.