Doe mee met de groepsactie stookolietanksanering

  • 15 mei 2020

Heb je nog een oude stookolietank die je niet meer gebruikt? Of wens je binnenkort over te schakelen van stookolie naar een andere warmtebron (warmtepomp, houtkachel, gas, enz.)? Meld je dan geheel vrijblijvend aan voor de groepsactie stookolietanksanering en ontdek de uitzonderlijke voorwaarden.

De gemeente en Veneco organiseren samen een groepsactie voor de sanering van stookolietanks. Na je inschrijving komt een erkend technicus bij je langs voor een expertise. De technicus bekijkt samen met jou of de stookolietank, na reiniging kan verwijderd of opgevuld worden. Hij maakt voor jou een persoonlijke offerte op, waarna je volledig vrij bent om te kiezen of je de werken al dan niet laat uitvoeren.

Particulieren en landbouwbedrijven
 

De groepsactie wordt aangeboden aan particulieren en landbouwbedrijven.

Help het klimaat
 

Door over te schakelen van stookolie naar een alternatieve warmtebron zoals een warmtepomp(boiler), houtkachel of aardgas help je het klimaat. Zelfs de overschakeling van stookolie naar aardgas heeft een gunstig effect op het klimaat, omdat de verbranding van aardgas 25 % minder CO2 uitstoot dan de verbranding van stookolie.

Denk aan het milieu en voorkom onnodige kosten
 

Heb je een stookolietank die je niet meer gebruikt, dan moet je deze volgens de milieuwetgeving door een erkend technicus buiten gebruiken laten stellen. Vergeten stookolietanks gaan op termijn immers roesten en lekken. Door jouw stookolietank buiten gebruik te stellen, voorkom je een bodemvervuiling en bijkomende problemen en kosten.

Inschrijven
 

Ben je geïnteresseerd? Schrijf je dan vanaf 18 mei 2020 in voor de groepsactie stookolietanksanering en ontvang een vrijblijvende offerte:

Graag meer informatie?
 

Op 9 november 2020 om 19h30 vindt een infoavond plaats in het cultuurhuis. 

Wijzing: De infoavond gaat door op 8 oktober 2020 in de raadzaal van het gemeentehuis van Lochristi.