Coronamaatregelen en aangepaste openingsuren van onze diensten

 1. Het dragen van een mondmasker is verplicht in alle openbare gebouwen of overal waar je geen 1.5m afstand kunt houden.

 2. Er zijn momenteel geen interne en externe evenementen, waarop publiek (al dan niet in besloten kring) aanwezig is, toegelaten op het grondgebied van de gemeente Wachtebeke. Deze maatregel geldt tot 1 oktober 2020.

 

Woonzorgcentrum De Mey

 • In WZC De Mey is bezoek op afspraak toegelaten. Neem contact op met de balie van het WZC voor meer info of om hiervoor een afspraak te maken. Voor elk bezoek nemen we strenge veiligheidsmaatregelen.
 • WZC De Mey stimuleert nog steeds om via Skype een kort videogesprek te houden.
  Hoe gaat dit te werk:
  1) Je stuurt een mailtje naar volgend e-mailadres: wzcdemeywachtebeke@gmail.com        met de vermelding van volgende gegevens:
      - je volledige gebruikersnaam op Skype
      - naam van bewoner
      - je telefoonnummer
  2) Het skypeteam zal jullie op de hoogte houden wanneer het skypemoment kan              plaatsvinden (enkel van maandag tot vrijdag, tussen 10u en 16u).

Oplaadpunt budgetmeter

 • Het oplaadpunt voor budgetmeters in WZC De Mey is niet bereikbaar. We verwijzen je door naar de dichtstbijzijnde oplaadpunten:

  • Sociaal Huis Zelzate: Kleine Landeigendomlaan 2A, 9060 Zelzate enkel nog op afspraak: 09 342 29 20 
  • Sociaal Huis Moerbeke: Hospicestraat 15B, 9180 Moerbeke (werkdag 9u-12u, nu ook op dinsdagnamiddag)
  • Oud-strijderslaan 3, 9160 Lokeren
  • Heistraat 88, 9100 Sint-Niklaas
  • Franklin Rooseveltlaan 346, 9000 Gent
  • Molenstraat 135 bus 2, 9900 Eeklo

Gemeentediensten

GEMEENTEHUIS:

Enkel open op afspraak!

Dienst bevolking: bevolking@wachtebeke.be of 09/345 01 35

Technische dienst: omgeving@wachtebeke.be of 09/337 77 26

Vraag administratieve documenten online aan via ons digitaal loket op https://wachtebeke.egovflow.be/

De zitdagen van Woonwijzer Meetjesland gaan door op afspraak via de Woonwijzer adviseur. Je kan Woonwijzer adviseur Ludwig Mortier alle weekdagen tussen 9u en 16u bereiken via ludwig@woonwijzermeetjesland.be of via 0487 75 37 67.

OCMW:

Sociale dienst: enkel open op afspraak en voor dringende zaken.

Sociale dienst: isabelle.dewaele@wachtebeke.be of 09/342 62 96 of gratis op 0800/19185

De zitdag van Wijkwerk op maandagnamiddag is voorlopig afgelast

Alle 65-plussers kunnen een beroep doen op de ondersteuning van onze 'eerstelijnspsycholoog voor 65-plussers' - Lisa De Milde.  Dit aanbod wordt nu tijdelijk gratis aangeboden via een telefonisch gesprek of via beeldbellen.
Omwille van het coronavirus en de dwingende maatregelen, krijgen veel 65-plussers immers nog meer te kampen met gevoelens van eenzaamheid, onrust, angst en zelfs depressieve gevoelens. Ken jij iemand of heb je zelf nood aan een goed gesprek? Neem dan zeker contact op met Lisa De Milde op het nummer 0493/39 88 00 of via mail: elp.ouderen@elzscheldekracht.be

 

BIBLIOTHEEK:

De bibliotheek zal vanaf 10 juni terug opengaan op de normale openingsuren.

Er gelden echter nog strenge veiligheidsmaatregelen en enkele beperkingen, lees deze vóór uw bezoek aan de bibliotheek: Regels bibliotheekbezoek.

Alternatieve dienstverlening: Bib&Go - afhalen materialen op afspraak.

Het is ook nog mogelijk om gebruik te maken van Bib&Go, maar voorlopig enkel op donderdag- en vrijdagvoormiddag. Je kan in de bib na afspraak je aangevraagde materialen afhalen.
Je aanvraag doorgeven kan via dit aanvraagformulier:docx bestandBib en Go - Aanvraagformulier_vanaf10juni2020.docx (45 kB) dat je per e-mail naar bibliotheek@wachtebeke.be verstuurt of eventueel telefonisch (09 345 73 63). Afhalen kan nadat je van ons een datum en tijdstip doorkreeg.

Je haalt op deze datum en tijd je materialen op in de inkomhal van de bibliotheek (en het cultuurhuis).

Naar de pagina van de Bibliotheek.

 

CULTUUR:

Vanaf 31 augustus is het cultuurhuis open. De openingsuren vindt u hier terug.
De reguliere werking van een vereniging (met uitzondering de evenementen) kan doorgaan: zaken als bijvoorbeeld de danstraining, schildersles, vergadering...
Het kan echter zijn dat dit in beperktere groepen moet plaatsvinden, volgens de huidige regels en het basisprotocol cultuur, jeugd en media.
Momenteel geldt code rood van dit protocol. U vindt dit protocol hier terug: https://www.vlaanderen.be/cjm/nl/protocollen

Ook buurthuis De zwarte Ruiter kan terug gehuurd worden, volgens deze maatregelen.

LET OP: Vanaf maandag 19/10/2020 tot nader order worden Privésamenkomsten  beperkt tot 4 dezelfde personen per twee weken

Alle info over zalen huren vindt u hier terug: Zaal huren 

Alle huidige regels vindt u terug op de corona-website van de federale overheid.

 

BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG: 

De richtlijnen van Agentschap Opgroeien (voorheen Kind & Gezin) zijn nog steeds van toepassing:

De centrale locatie 'Het Meykevertje' in de Godshuisstraat 11, is open tijdens de gebruikelijke openingsuren. Daarnaast wordt ook het aangrenzend polyvalent jeugdlokaal in de Godshuisstraat 11B gebruikt voor opvang van kinderen vanaf het derde leerjaar.

Kinderen worden nog zoveel mogelijk per schoollocatie opgevangen:
kinderen van Sint-Laurens Persynplein worden opgevangen in de jeugdlokalen.

Kinderen van de scholen Langelede, ’t Zwaluwnest en Overslag worden voorlopig op woensdagnamiddag niet meer naar Het Meykevertje gebracht. Deze kinderen worden op de eigen schoollocatie opgevangen door BKO-personeel. Op deze manier willen wij het samenbrengen van grote groepen kinderen vermijden. Deze regeling geldt alvast tot aan de herfstvakantie.

Op schoolvrije dagen gebeurt de opvang op de centrale locaties in de Godshuisstraat 11 en 11 B.

Vanaf 1 september vinden er opnieuw fysieke intakegesprekken plaats in het gebouw van de buitenschoolse kinderopvang. Dit gebeurt steeds op afspraak. Bij voorkeur gebeurt dit tijdens de schooluren wanneer er geen kinderen aanwezig zijn. 

Verwittig de opvang steeds op het nummer  09 346 54 22!

 1. Bij vermoeden van Covid-19 besmetting (door arts)
 2. Bij bevestigde Covid -19 besmetting