Bewoners woonzorgcentrum De Mey klaar voor vaccinatie

  • 8 januari 2021

Morgen zaterdag 9 januari is het zover. De bewoners van het woonzorgcentrum De Mey in Wachtebeke krijgen dan hun vaccin tegen Corona toegediend. Het wordt een moment waar zowel bewoners, personeel én familieleden enorm naar uitgekeken hebben.

WZC De Mey deelde tijdens de eerste golf zwaar in de klappen. Met heel veel besmettingen, zowel onder de bewoners als onder het personeel, en ook verschillende overlijdens, waren de maanden maart en april een heel moeilijke periode voor het rusthuis. 

Directeur Annick Braem getuigt: “Ondanks de tegenslagen van de eerste golf bleven we focussen op het positieve. Samen konden we ervoor zorgen dat er tijdens de tweede golf geen besmettingen waren. Onze medewerkers hebben zich dag in dag uit onverwijld ingezet voor de zorg van onze bewoners. Het zijn echte helden.”

Iedereen kijkt dan ook reikhalzend uit naar zaterdag. Dan worden de bewoners gevaccineerd met het BioNTech/Pfizer-vaccin. Annick: “Samen met onze Coördinerend en Raadgevend Arts, zullen onze verpleegkundigen alles in goede banen leiden.” Het is een heel belangrijk moment voor ons en een belangrijk signaal naar de buitenwereld: ‘Laat je vaccineren!’. Binnenkort zal ook ons personeel trouwens gevaccineerd worden, een opsteker voor iedereen. Zij zullen bovendien een leuke verrassing ontvangen bij de vaccinatie!”.

Ook burgemeester Rudy Van Cronenburg is blij met de vaccins: “Het virus heeft Wachtebeke en de woonzorgcentra hard getroffen, dus dit is een echt goed nieuws! Het is nu vooral belangrijk dat we toch nog de richtlijnen goed blijven opvolgen en zorg dragen voor onszelf en elkaar.”