Lage- emissiezone Gent vanaf 1 januari 2020

De zone binnen de Gentse stadsring (R40) wordt vanaf 1 januari 2020 een lage-emissiezone (LEZ). Oude diesel- en heel oude benzinevoertuigen mogen die zone dan niet langer inrijden. Minder uitstoot is goed voor ieders gezondheid, ook voor de bezoekers van Gent. Werk of studeer je in Gent? Of breng je de stad regelmatig een bezoek? Check dan vooraf je wagen of kom op een andere manier naar Gent.

Check vooraf je wagen

Op www.lez2020.gent vind je een eenvoudige online test. Autopapieren volstaan om de test in te vullen. Alles hangt af van de brandstof en de euronorm van je wagen. De euronorm is een Europese milieustandaard voor voertuigen en vind je terug op je inschrijvingsbewijs.

  • Dieselvoertuigen met euronorm 5 of hoger en benzinevoertuigen of voertuigen op aardgas met euronorm 2 of hoger mogen de LEZ vrij in- en uitrijden.
  • Dieselvoertuigen met euronorm 4 of sommige specifieke voertuigen mogen de LEZ enkel inrijden met een toelating.
  • Voertuigen die de LEZ niet mogen inrijden, kunnen tot 8 keer per jaar een LEZ-dagpas kopen.
  • Sommige voertuigen moeten eerst gratis geregistreerd worden

Vanaf september 2019 is het mogelijk om online een toelating te kopen of om je voertuig te registreren.

Kom anders naar Gent

Maak gebruik van het openbaar vervoer of parkeer uw wagen op een park-and-ride (P+R) aan de rand van de stad. Parking Gent-Zuid in het centrum bereikt u zonder de LEZ in te rijden. Hebt u plannen een (tweedehands)wagen te kopen? Hou dan rekening met deze tips.

Meer info?

www.lez2020.gent
lez@stad.gent
09 210 10 30

11 september 2019

Deel deze pagina

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze nieuwsbrief! Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws in Wachtebeke!

Nieuwsoverzicht