Buddyproject

De OCMW’s van Wachtebeke, Aalter en Maldegem slaan de handen in elkaar voor een nieuw project: het buddyproject. Dit project ‘Arm in arm, zij aan zij’ biedt aandacht aan de vereenzaming in onze gemeenten.

Buddyproject?

Bij een buddyproject wordt een ‘buddy’ (vrijwilliger) één op één verbonden aan een deelnemer. Dit duo maakt tijd om op vaste tijdstippen af te spreken. Als buddy bied je in eerste instantie een luisterend oor. Sociaal contact staat centraal in het project. Je komt dan ook in contact met een sociaal kwetsbare persoon (deelnemer) die nood heeft aan ondersteuning op maat. Het duo krijgt de vrijheid om zelf te beslissen wanneer ze afspreken en wat ze doen (naar de film gaan, wandelen, koffie drinken…). Tijdens het project werk je als buddy nauw samen met het OCMW. Het doel van dit project is om het sociaal netwerk van de deelnemers terug op te bouwen of te versterken.

Wat wordt er van mij als ‘buddy’ verwacht?

Je bent minstens 18 jaar en kan regelmatig afspreken met jouw deelnemer. Daarnaast heb je een open en respectvolle ingesteldheid. Je bent gemotiveerd en staat open voor een nieuwe vriendschap! Het buddyproject wordt professioneel omkaderd door het OCMW. Als vrijwilliger volg je verschillende vormingen en intervisiemomenten die we vanuit het project aanbieden.

Inschrijven?

Wil je meer informatie of je inschrijven voor dit project? Dat kan via arminarmzijaanzij@outlook.be of tel. 0470 60 24 45.

buddy (Custom)

09 juli 2019

Deel deze pagina

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze nieuwsbrief! Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws in Wachtebeke!

Nieuwsoverzicht