Fiets voor een frissere lucht

Stap en fiets voor schonere lucht en voor je gezondheid.
Gebruik van de auto en andere gemotoriseerde voertuigen heeft op verschillende negatieve effecten op onze gezondheid. De luchtvervuiling en het geluid afkomstig van verkeer vergroot ons risico op onder andere ziekten aan het hart, de bloedvaten en de longen. Kinderen, ouderen of mensen met chronische long-, hart- of vaatziekten zijn hier extra gevoelig voor.

Hoewel luchtvervuiling risico’s voor de gezondheid met zich meebrengt, zijn fietsen, wandelen en lopen - zelfs langs drukke verkeerswegen - beter voor jouw gezondheid dan de auto te gebruiken. Onderzoek toont aan dat de voordelen van bewegen veel groter zijn dan de nadelen van het inademen van vervuilde lucht, zelfs als je het risico op fietsongevallen meeneemt. Bovendien is de lucht in de wagen vaak erg vervuild, zeker in de file.

Fiets, wandel en loop voor een betere lichamelijke en mentale gezondheid en voor schonere lucht! Kies indien mogelijk een route met zo weinig mogelijk verkeer en een moment buiten de spitsuren. Hoe groter de afstand tot de weg, hoe minder luchtvervuiling door verkeer. Als de afstand te groot is om je actief te verplaatsten, kies dan voor openbaar vervoer en als laatste optie voor de auto. Zo beweeg je meer en draag je bij tot een beter milieu. Onthoud: je gaat beter te voet of met de fiets langs een drukke weg, dan met de auto!
Meer info vind je op www.mmk.be.

04 juni 2019

Deel deze pagina

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze nieuwsbrief! Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws in Wachtebeke!

Nieuwsoverzicht