Aanmelden en inschrijven secundair onderwijs in Gent

Alle Gentse scholen en enkele scholen in randgemeenten zullen voor de inschrijvingen van het schooljaar 2019-2020 opnieuw met een digitaal aanmeldingssysteem werken.

Kinderen die volgend schooljaar de overstap maken van basis naar secundair onderwijs kunnen zich aanmelden van 1 april 2019 (12 uur ’s middags) tot en met 26 april 2019 (12 uur ’s middags). Dit kan voor gewoon secundair onderwijs (1A en 1B) en voor het buitengewoon onderwijs opleidingsvorm 4 (OV4) – type 9 (1A en 1B).  

Nieuw is dat ook broers en zussen en kinderen van personeelsleden zich dienen aan te melden tussen 1 en 26 april 2019. Ze krijgen voorrang als ze naar dezelfde school willen als broer/zus of waar de ouder werkt.

Voor ouders is het belangrijk dat ze zich online aanmelden. Doen ze dit niet dan kunnen ze de kinderen pas vanaf 15 mei 2019 rechtstreeks inschrijven in een school met vrije plaatsen en riskeert men dat er geen plaats meer is in hun school van voorkeur. Broers en zussen en kinderen van personeelsleden verliezen hun voorrang als ze zich niet aanmelden voor de school van broer/zus of werkende ouder.

Alle info over online aanmelden en inschrijven, vind je op www.aanmeldensecundairescholen.gent. Op Facebook werd een groep opgericht waar ook ouders informatie kunnen vinden: www.facebook.com/groups/aanmeldensecundairescholengent/  

Bij het aanmelden is het belangrijk dat ouders meerdere favoriete scholen opgeven. De kans bestaat immers dat een school volzet is. Meer scholen aanduiden, vermindert de kans op een plaats in de school van eerste voorkeur niet. We raden ouders aan om een kijkje te nemen op diverse infodagen van scholen. Een lijst van Gentse scholen en infodagen vind je op www.onderwijskiezer.be

07 februari 2019

Deel deze pagina

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze nieuwsbrief! Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws in Wachtebeke!

Nieuwsoverzicht