Vuurwerk enkel toegelaten tijdens oudejaar

In Wachtebeke is vuurwerk afsteken enkel toegelaten in de nacht van 31 december op 1 januari, tussen 23u en 1u. Wil je op andere tijdstippen vuurwerk afsteken, dan moet je ons hiervoor minstens één maand vooraf de toelating vragen.

Verboden, behalve in oudejaarsnacht

Vuurwerk afsteken, zowel op openbaar als privaat domein, is in onze gemeente altijd verboden (*).

Enkel in de nacht van 31 december op 1 januari, tussen 23u en 1u, mag je vuurwerk afsteken op eigen privéterrein zonder voorafgaande toelating.

Hou het wel veilig: ga erg voorzichtig te werk, neem de nodige veiligheidsvoorschriften in acht en toon respect voor andere buurtbewoners! Want vuurwerk zorgt voor veel hinder: de luide knallen brengen mensen aan het schrikken en kunnen huis- en grotere dieren op de vlucht doen slaan.

Wensballonnen oplaten is altijd verboden, ook tijdens de oudejaarsnacht. Het risico op brand is immers veel te groot.

(*) Wil je toch vuurwerk afsteken op het openbaar domein? Dan moet je ons hiervoor de toelating vragen. Die vraag je minstens één maand vooraf aan via milieu@lochristi.be (vermeld datum, uur en plaats). Ook de brandweer moet hiervoor een gunstig advies geven. 

Vuurwerk: een afknapper van formaat?

Knallers, wonderkaarsen, vuurpijlen en Romeinse kaarsen zijn geen speelgoed, maar springstoffen. Ze kunnen zeer gevaarlijk zijn en nare gevolgen hebben, zoals zeer zware brandwonden aan de handen en in het gezicht of zelfs dodelijk zijn.

Tips bij ernstige brandwonden

  • Bel onmiddellijk de hulpdiensten
  • Laat overvloedig zuiver en koud water over de verbrande zones lopen
  • Smeer geen zalf of andere middeltjes op de brandwonden

vuurwerk

04 december 2018

Deel deze pagina

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze nieuwsbrief! Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws in Wachtebeke!

Nieuwsoverzicht