BMX-parcours van topniveau in Puyenbroeck

Op 28 november 2018 werd het nieuwe BMX-parcours in provinciaal sportcentrum Puyenbroeck in Wachtebeke officieel ingereden.

Verschillende Oost-Vlaamse clubs zullen er op regelmatige basis trainen. Ook Cycling Vlaanderen zal gebruik maken van het parcours en start een wekelijkse bovenlokale werking voor de betere BMX-rijders uit de provincie.

Op 28 april 2019 wordt zelfs al een eerste wedstrijd georganiseerd: een manche uit de Flanders BMX-series.

Met het nieuwe BMX-parcours biedt de Provincie Oost-Vlaanderen de vele Oost-Vlaamse BMX-clubs de mogelijkheid om verder te groeien.

“De BMX sport wordt steeds populairder, maar omdat er in Oost-Vlaanderen slechts één competitiewaardige piste was, zijn de Oost-Vlaamse clubs jammer genoeg beperkt in de verdere kwalitatieve uitbouw van hun werking. Daar bieden wij met dit nieuwe BMX-parcours een oplossing voor”, aldus gedeputeerde Hilde Bruggeman.

Bij opstart wordt de piste enkel verhuurd aan clubs voor trainingen en wedstrijden, maar op termijn moet ook de individuele fietser er terecht kunnen voor trainingen of initiaties.

Het budget bedraagt 396 331,51 EUR incl. btw. De Vlaamse overheid draagt 84 000 EUR bij. De aanleg werd uitgevoerd door Hertsens Wegenwerken uit Burcht.

bmxparcours (Custom)

30 november 2018

Deel deze pagina

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze nieuwsbrief! Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws in Wachtebeke!

Nieuwsoverzicht