Infosessie elektrische fietsen en speedpedelecs

Wat is het verschil tussen een elektrische fiets en een klassieke fiets? Wat zijn de voordelen van een elektrische fiets? Wat voor batterij zit er in? Wat is het belang van de positie van de motor? Waar mag ik met mijn e-fiets rijden? Hoe herken ik een fietssnelweg? Wat is een speedpedelec? …

Je hebt waarschijnlijk veel vragen bij het grote aanbod aan elektrische fietsen dat momenteel op de markt is en ook bij de reglementering die hierop van toepassing is. Om hieraan tegemoet te komen, bieden we een handige infosessie aan waarin de veelgestelde vragen over de e-fiets behandeld worden. De deelnemers krijgen bovendien ook de basiskennis rond techniek mee en we geven bijkomende informatie over de wetgeving, verkeersveiligheid, aankoop- en onderhoudstips, huurmogelijkheden en oplaadfaciliteiten.

Deze workshop richt zich tot mensen die nog niet helemaal zeker zijn of de elektrische fiets een alternatief kan zijn voor woon-werkverplaatsingen met de wagen. Aan de infosessie is tevens een testmoment gekoppeld om de E-xperience compleet te maken. Verschillende plaatselijke fietshandelaars laten je immers de elektrische fietsen en speed pedelecs uit hun aanbod uitproberen.

Alle geïnteresseerden zijn welkom op woensdag 23 mei om 19u30 in de voetbalkantine in de Stationsstraat.

speedpedelec

15 mei 2018

Deel deze pagina

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze nieuwsbrief! Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws in Wachtebeke!

Nieuwsoverzicht