Nieuwe editie ‘Week van de afvalophaler & recyclageparkwachter’

De week van 20 tot 24 november 2017 wordt door IDM, in samenwerking met VVSG en Interafval, in uitgeroepen tot ‘Week van de afvalophaler en recyclageparkwachter’. Toon in die week je appreciatie voor de IDM-afvalwerkers, door een bedankingssticker op je afvalbak te kleven of een kaartje af te geven in het recyclagepark in jouw buurt.
Ook de ophalers & parkwachters tonen tijdens deze week hun warm hart en laten hun afgelegde kilometers sponsoren t.v.v. vzw To Walk Again. En daarvoor rekenen ze ook op jou!

Afvalophaler for life logo

IDM zoekt sponsors ten voordele van Music for Life

De afvalophalers en recyclageparkwachters zijn dag in dag uit voor je in de weer, ongeacht de weersomstandigheden. Ophalers trotseren het drukke verkeer en leggen heel wat kilometers af en ook de recyclageparkwachters stappen dagelijks heel wat kilometers. Gemiddeld leggen ze 10 km per dag af. Niet min en net die kilometers wil IDM nu in de strijd gooien om het goede doel te steunen. Linde Merckpoel van Studio Brussel staat er in elk geval volledig achter. Het hangt nu enkel nog van jou af!

Wil je sponsoren? Lees snel hoe je best te werk gaat!

Je kan de IDM-ophalers en parkwachters sponsoren voor 1 of meerdere dagen. Per gesponsorde kilometer betaal je 0,50 euro. Bij 1 dag sponsoring (gemiddeld 10 km) schenk je dus 5 euro. Je bepaalt zelf of je één of meerdere dagen sponsort. 

Ken je een afvalophaler of zie je hem in je straat passeren? 

Anis parkwachter en Christoph ophaler (Copy)

De afvalophaler stopt graag even om zijn sponsorblad te laten invullen, je kan je bijdrage rechtstreeks aan hem betalen.

OF

Sponsor via www.idm.be/afvalophalersforlife en stort je bijdrage voor 24/11.

De opbrengst gaat naar de vzw ‘To Walk Again’ van Marc Herremans. Deze organisatie wil laagdrempelige en aangepaste sport- en bewegingsactiviteiten aanbieden aan kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke beperking. Deze mensen terug de hoop geven op een sportieve en positieve toekomst is iets waar de IDM ophalers en parkwachters volledig achterstaan. Zij beseffen als geen ander wat het belang van mobiliteit is.

Linda in actie (Copy)

En wie sponsort… die maakt kans op…

Omdat de Warmste Week van Studio Brussel dit jaar plaatsvindt in Wachtebeke, middenin het werkingsgebied van IDM, zal het IDM-personeel de cheque zelf gaan afgeven in het Music for Life-dorp in domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Iemand van de sponsors mag mee als ‘special guest’ en bovendien maak je als sponsor ook kans om, net als Linde Merckpoel, eens aan den lijve te ondervinden oe zwaar en sportief de job van onze ophalers/parkwachters wel is. Dat staat garant voor een onvergetelijke dag, wat je respect voor deze job enkel ten goede zal komen.

Maar… alles begint met jouw respect!

Of je nu sponsort of niet, vergeet zeker niet in de week van 20 november jouw appreciatie voor onze mensen te tonen door een vriendelijk gebaar, geduld in het verkeer, correct aangeboden afval of geef hen eens een leuke boodschap.

Linde met duim (Copy)

Kleef een sticker

Ook dit jaar worden weer stickervellen verspreid. Ze worden verdeeld via de scholen, de abonnees van Het Laatste Nieuws, via jouw gemeente en via IDM (vraag je stickervel aan via communicatie@idm.be). Kleef de sticker op je afvalbak of wees creatief en bedank de IDM-ophalers op je eigen manier. 

sticker 2017 lres (Copy)

Of geef een bedankingskaartje aan je recyclageparkwachter

Ook de parkwachters verdienen het om in de bloemetjes gezet te worden. Op alle IDM- recyclageparken vind je tijdens de actieweek een houder met bedankingskaartjes. Schrijf tijdens je bezoek een boodschap op het kaartje en laat het, bij het verlaten van het park, achter in de speciale boodschappenbus. Of download de kaartjes hier en neem het bij je bezoek aan het recyclagepark mee of stuur het op. De kids mogen ook altijd een leuke tekening maken. Deze krijgt zeker een leuk plaatsje!

Hoe je best snoeihout aanbiedt, lees je op onze website:

http://www.idm.be/www-idm-be-snoeihout

Inschrijvingsperiode Operatie Proper verlengd!

Operatie Proper draait op volle toeren. Mooimakers laat weten dat er toch nog heel wat beschikbare plaatsen zijn en daarom wordt de inschrijvingsperiode (oorspronkelijk tot eind september) verlengd. Wil je toch nog deelnemen? Met je school of met je vereniging? Registreer je dan snel via de website van Mooimakers: www.mooimakers.be/operatie-proper

Operatie Proper is een actieplan om van je gemeente een propere gemeente te maken. Scholen, verenigingen en groepen die gemotiveerd zijn om de handen uit de mouwen te steken voor propere eigen terreinen en een mooiere buurt kunnen zich kandidaat stellen. Is het je allemaal nog niet duidelijk of heb je extra hulp of informatie nodig? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen met IDM via communicatie@idm.be Zij helpen jou graag op weg.

Logo Mooimakers

06 november 2017

Deel deze pagina

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze nieuwsbrief! Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws in Wachtebeke!

Nieuwsoverzicht