Gearchiveerd

Dit document werd gearchiveerd.


ROOKMOBIEL van brandweer te bekijken in Wachtebeke op zaterdag 16 september tijdens de wekelijkse markt op Dr. J. Persynplein

In september is het de veertiendaagse van de veiligheid. Brandweerzone-Centrum maakt gebruik van de rookmobiel van de stichting brandwonden en wensen die elke dag in een zonale gemeente op te stellen.

Op zaterdag 16 september is het de beurt aan Wachtebeke. De rookmobiel zal bemand worden door Brandpreventieadviseurs, dat zijn brandweermannen die na een interne opleiding advies geven over brandpreventie in thuissituaties.

rookcontainer 2017 (Copy)

“Deze rookcontainer heeft alles in zich om mensen te laten ervaren hoe moeilijk het is om de weg te vinden in de rook.

De aankoop, correcte installatie en het regelmatig onderhoud van een rookmelder zorgen ervoor dat u tijdig verwittigd wordt bij brand of rookontwikkeling, zodat u tijd hebt om de woning te verlaten.
De evacuatie bij rookontwikkeling is evenwel niet vanzelfsprekend en de vertrouwde woning wordt bij rook een onherkenbaar doolhof. In deze rookmobiel wordt deze situatie nagebootst en kan iedereen de proef op de som nemen.

De deelnemers krijgen 40 seconden om het parcours af te leggen. Na 40 seconden gaat de noodverlichting aan en moet de begeleiding de deelnemer uit de container halen.

Deze rookmobiel is geschikt voor volwassenen en kinderen. Kinderen jonger dan 12 jaar moeten begeleid worden door een volwassene. Max 4 personen (gezin) kunnen samen het huisje betreden.

Deze rookmobiel is minder geschikt voor kleine kinderen daar het donker is binnenin” .

De rookmobiel is een bus die door heel Vlaanderen toert om het belang van het plaatsen van rookmelders te promoten.

13 september 2017

Deel deze pagina

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze nieuwsbrief! Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws in Wachtebeke!

Nieuwsoverzicht