Gearchiveerd

Dit document werd gearchiveerd.


5 infomarkten over de ombouw van de R4 Oost en West, nog 2 in het vooruitzicht

Het is wellicht niet de eerste keer dat je iets hoort of leest over de ombouw van de R4 West en Oost (project R4WO).

De plannen om R4 in Gent, Zelzate en Evergem vlotter, veiliger en fietsvriendelijker te maken bestaan al langer. Dit voorjaar zet het Agentschap Wegen en Verkeer een belangrijke stap in het proces. In april start immers het project-milieueffectenrapport (project-MER). Dat is een onderzoek dat alle effecten van de ombouw op mensen, milieu, dieren en planten in kaart brengt. Het project-MER start met een openbaar onderzoek.

Wat zijn de plannen voor R4 West en Oost?

Project R4WO staat voor de ombouw van de R4 West en Oost tot primaire wegen in Gent, Zelzate en Evergem. Tussen de N9 in Wondelgem en Zelzate (R4 West) en het kruispunt aan Eurosilo en Zelzate (R4 Oost) pakken we de weg zelf, inclusief alle kruispunten en de fietsinfrastructuur aan. Kort samengevat zullen er na de ombouw:

  • zo goed als geen kruispunten met lichten meer zijn op de R4 West en Oost, maar wel nog bruggen, tunnels of onderdoorgangen (korte tunnel)
  • veilige fiets(snel)wegen liggen langs en over/onder de R4
  • sommige zijstraten met een lokale functie afgesloten zijn van de R4.

Meer info over dit project op www.wegenenverkeer.be/R4WO

Uw mening telt tijdens het openbaar onderzoek

De eerste stap in een project-MER is het openbaar onderzoek. In deze periode kan je de kennisgevingsnota inkijken. Daarin is beschreven welke milieueffecten in kaart worden gebracht tijdens het onderzoek en op welke manier dat zal gebeuren. Je kan tijdens het openbaar onderzoek opmerkingen of suggesties doen over hoe het MER moet opgemaakt worden. De bedoeling van het openbaar onderzoek is het milieueffectenrapport beter en vollediger maken.  Tijdens het openbaar onderzoek, dat loopt van 3 april 2017 t.e.m. 31 mei 2017, ligt het kennisgevingsdossier ter inzage in het gemeentehuis (tijdens de normale openingsuren).  Het dossier kan ook worden geraadpleegd op MERVlaanderen-dossier2462 .

Nog 2 kansen om je te informeren

Reeds 3 infomarkten zijn voorbij, o.a. die in Wachtebeke. Om iedereen tijdens het openbaar onderzoek goed te informeren, organiseert het Agentschap Wegen en Verkeer nog twee infomarkten in Oostakker (26/4), Wondelgem (28/4). Tijdens de infomarkt kom je meer te weten over hoe de R4 en alle kruispunten op de R4 er in de toekomst uit zullen zien. Je vindt er ook info over het project-MER en hoe je kan reageren tijdens het openbaar onderzoek.

25 april 2017

Deel deze pagina

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze nieuwsbrief! Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws in Wachtebeke!

Nieuwsoverzicht