Projectoproepen

LEADER Grensregio Waasland op zoek naar vernieuwende plattelandsprojecten

LEADER_Oost_Vlaanderen_zonder VLM (Copy)

Ook in 2017 gaat de Plaatselijke Groep van LEADER-gebied Grensregio Waasland op zoek naar nieuwe ideeën voor plattelandsprojecten.

Voor de nieuwe oproep is een budget voorzien van 290 000 EUR. Er kan tot 65% cofinanciering verkregen worden voor zowel kleinschalige als grotere projecten binnen de volgende thema’s van de lokale ontwikkelingsstrategie:

1. Lokale voedselstrategieën en streekproducten
2. Leefbare dorpen
3. Profileren en promoten van streekidentiteit
 (met inbegrip van toerisme en recreatie)

In dit kader zal op 8 maart het inspiratiemoment 'Versterk je buurt of dorp door participatie' doorgaan in de Leopoldskazerne te Gent. Ook de jaarlijkse speeddate zal op deze datum plaatsvinden. Op dit netwerkevent krijgt u de gelegenheid om uw projectidee af te toetsen en om nieuwe contacten te leggen.

Een project indienen
Iedereen met een creatief projectidee voor zijn buurt, gemeente of regio kan een project aanmelden ten laatste op dinsdag 18 april (12u) via het online aanmeldingsformulier

Meer info

Meer info over LEADER vind je op www.plattelandsloket.be of contacteer de LEADER-coördinator op andy.bourriez@oost-vlaanderen.be.

(*) LEADER is een Europees investeringsprogramma dat de leefbaarheid op het platteland wil verbeteren door binnen afgebakende gebieden lokale initiatieven en samenwerking tussen lokale actoren te ondersteunen.