Sport

Huldiging sportlaureaten 2018

De Wachtebeekse sportraad zal ook dit jaar weer zijn sportlaureaten huldigen.  Sporters woonachtig te Wachtebeke of lid van een Wachtebeekse club komen hiervoor in aanmerking.
Kent u iemand?  Vul dan onderstaand formulier in en geef het vóór 10 september 2018 af op het secretariaat van de sportraad (Cultuurhuis, Dr. J. Persynplein 6).  Het reglement kan u hier ook raadplegen.
Graag ontvangen we van de voorgedragen kandidaten enkele foto’s die tijdens de huldiging gebruikt kunnen worden. Gelieve deze te versturen naar sportdienst@wachtebeke.be.

De huldiging van de sportlaureaten en de gemeentelijke kampioenen zal plaatsvinden op vrijdag 16 november 2018 in het cultuurhuis Safarken. 

Reglement Sportlaureaten
kandidatuur huldiging sportlaureaten 2018

Zeker sporten / Wachtebeke

Steeds meer burgers sporten en bewegen wanneer en waar het hen best past. De gemeente Wachtebeke voorziet in samenwerking met ISB en Ethias een extra dienstverlening aan de vrije sporters binnen de  gemeente: nl. 'Zeker Sporten'.
Als individuele sporters kan je vanaf heden een verzekering afsluiten voor het individueel beoefenen van gezondheidssporten (wandelen, lopen, fietsen, zwemmen, skeeleren, yoga en fitness).
Een solopakket kost 20€ of jaarbasis, als gezin betaal je 35€ op jaarbasis. In ruil krijg je een kwaliteitsvolle sportverzekering van Ethias aangeboden met daarnaast een aanbod van fitte tips en een deskundig sportadvies!
Wens je verdere info of wens je in te tekenen, surf dan zeker naar https://zekersporten.be/wachtebeke

sportersbelevenmeer

Oproep aan de inwoners van Wachtebeke :-)

Help de sportdienst van Wachtebeke een #sportersbelevenmeer gemeente te maken.
Hoe doe je dat?
Plaats jullie sportbelevingsfoto's met vermelding van #sportersbelevenmeer en #Wachtebeke op sociale media (facebook, twitter en instagram). Want sporten in Wachtebeke is top!

Online inschrijvingssysteem

Klik hier om je familie te registreren op het online inschrijvingssysteem. Aan de hand van deze handleiding helpen we je stap per stap je familie te registreren.

Natuurgebonden sporten

Het is pas echt zomer als je weer volop buiten kan sporten, Als je er met je mountainbike op uit kan of je loopschoenen kan aantrekken.

Sport Vlaanderen bracht de mooiste routes in kaart.

Loopomlopen en mountainbikeroutes zijn er voor beginners én gevorderden.

Je kiest voor grote of kleine afstanden, makkelijke of moeilijke pistes en allemaal herkenbaar bewegwijzerd, onverhard, en met respect voor de natuur.

Ook de fit-o-meters zijn er voor iedereen: bodysculpting in de vrije natuur.

Ga naar onderstaande websites voor de mogelijkheden in jouw buurt:

https://www.sport.vlaanderen/waar-sporten/sporten-in-de-natuur/mountainbikeroutes/routes/?group=2539&ProvincieGroepID=2539

https://www.sport.vlaanderen/waar-sporten/sporten-in-de-natuur/vlaamse-loopomlopen/overzicht-vlaamse-loopomlopen/


https://www.sport.vlaanderen/waar-sporten/sporten-in-de-natuur/fit-o-meter/overzicht-fit-o-meters/

De mtb-routes zijn allemaal op je gps te downloaden.

Heb je echter een probleem ervaren op één van de routes, dan kan je dit vanaf heden ook melden via volgende link:

https://www.sport.vlaanderen/waar-sporten/sporten-in-de-natuur/mountainbikeroutes/routes/

Lijst erkende Vlaamse sportfederaties 2017

Sinds 1 januari 2017 zijn er 72  erkende Vlaamse sportfederaties. Bekijk hier de lijst.

cf. Sportdienst